In de media

Wensenboek voor jongeren vanaf 12 jaar

In de media

Ik heb het wensboek al mogen zien. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is helder verwoord in aansprekende taal. De layout en de illustraties zijn met veel zorg gedaan. Een aanrader dus. Vanaf vrijdag 21 juni verkrijgbaar.


Frederique Karelse
Verlies- en rouwbegeleider


De post bracht dit bijzondere werkboek voor jongeren die weten dat ze eerder dood zullen gaan dan hun leeftijdsgenoten. Praktische informatie, tips en ideeën over afscheid en uitvaarten ruimte om zelf te tekenen en te schrijven. Prachtig!


Sabine Noten,
Land van Rouw

Een praktisch en eerlijk boek

Dit boek is dan ook heel praktisch geschreven. Veel belangrijke aspecten rond het doodgaan komen aan bod. Wat gebeurt er met het lichaam voordat je doodgaat? En wat gebeurt er als het hart niet meer klopt en je bent overleden? Van wensen m.b.t. het wassen en aankleden direct na overlijden tot aan wensen rond orgaandonatie of de keuze voor begraven of cremeren en wensen wie naast de kist mag lopen..., alles komt heel open aan de orde. Ook worden veel begrippen uitgelegd, die kinderen mogelijk niet kennen. Een echt doe- en ontdek boek!


Nieuwsbrief juli 2019
Kenniscentrum Kinder Palliatieve Zorg


lees hier het gehele artikel


Hoe zou jij het willen?
Claudia Geenen (uitvaartonderneemster) en Rebecca Dabekaussen (rouwtherapeut) ontwikkelden dit werkboekje voor jongeren bij wie de dood in
zicht komt. In die zin is het een confronterend boek maar het getuigt ook van dapperheid. Alles komt aan bod: de bucketlist, de financiën, orgaandonatie, de kist, wie de jongere na de dood mag verzorgen, de uitvaart. Toch is het geen zwaar boek, er is zelfs humor in te vinden. In eigen beheer uitgegeven.


Nieuwsbrief juli 2019
Expertisecentrum Omgaan met Verlies


Hallo Claudia en Rebecca,

 

Wat een ontroerend, treffend doe-boek is ‘Hoe zou jij het willen’! Zo zorgvuldig gemaakt, met antwoorden op veel niet-gestelde vragen en openheid over alle thema’s die ertoe doen als je weet dat je dood gaat.

Het is een boek dat bespreekbaar maakt wat vaak onbesproken blijft. En het biedt troost aan ouders, broers en zussen om te weten dat ze afscheid nemen op een manier die geheel bij de jongere past. Een regelrechte aanrader!

 

Diepe buiging voor jullie!

 

Warme groet,

Tanja Roosmalen ‘Hoe zou jij het willen’, heet het boek van Claudia Geenen en Rebecca Dabekaussen. Het biedt hulp aan jongeren die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. En het geeft de rest van het gezin handvaten hoe om te gaan met deze intense en verdrietige periode. Het is een ‘werkboek’ waarin naast het lezen van de praktische informatie, tips en ideeën ook geschreven en getekend kan worden. Claudia en Rebecca vertelden er over tijdens June tot 12 bij NH Radio.


https://nhradio.nl/hoe-zou-jij-het-willen/"...door de speelse vormgeving komt het boek allerminst zwaar over. Het kan daardoor een geweldig hulpmiddel zijn.......". 


recensie van Rob Bruntink over 'Hoe zou jij het willen?' 
in Pallium, multidisciplinair tijdschrift over palliatieve zorg.
Jaargang 21 nummer 4 van okt. '19