Auteurs

Wensenboek voor jongeren vanaf 12 jaar

Auteurs

Met veel passie en toewijding heb ik, Claudia Geenen, in 2012 mijn eigen uitvaartonderneming, Kleur Kinderuitvaart, opgericht en vormgegeven. In het werk als uitvaartondernemer heb ik ondervonden hoe belangrijk het is dat een uitvaart naar ieders wens of kleur wordt ingevuld. Ik ervaarde dat ouders vaak niet wisten wat de wensen van hun kind waren. Ouders durfden het gesprek niet aan te gaan omdat ze hun kind wilde beschermen tegen het verdriet van de naderende dood en omgekeerd beschermde de jongere zijn/haar ouders. En dat terwijl praten juist zo’n opluchting kan geven. Deze ervaring heeft mij ertoe gezet om het initiatief te nemen om een wensenboek voor jongeren te maken. Hopelijk kan dit bijzondere boek jongeren en ouders helpen om wél het gesprek aan te gaan. Een boek om na te denken over het eigen afscheid en de uitvaart. ‘Hoe zou jij het willen?'

Rebecca Dabekaussen is rouwtherapeut en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren bij verlies en rouw. Ze werkt o.a. in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC. Waar ze werkzaam is in een gespecialiseerd kinderpalliatief team. Daarvanuit begeleid ze gezinnen waarvan een kind niet meer beter kan worden. In haar werk ziet ze hoe belangrijk het is dat jongeren en ouders met elkaar in gesprek kunnen gaan als de dood nabij is. Maar ook dat juist zieke jongeren nog zo lang mogelijk zelf de regie willen houden.

Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk in Weesp: “Blijvend Verbonden”, voor rouw- en verliesbegeleiding. Hier helpt ze kinderen, jongeren en volwassenen als gezondheid, ziekte en rouw aandacht vraagt, in het gezin. Rebecca is betrokken bij zorg innovatieve projecten en geeft scholing aan professionals.

Mijn naam is Machteld HardickIk ben illustrator en vormgever en werk met veel plezier vanuit mijn studio in Groningen.

Mijn illustraties maak ik 'ouderwets', met de hand op papier, met inkt en verf. Daarna volgt de digitale bewerking. Mijn tekenstijl is helder en fris naar de realiteit. Ik houd ervan om iets grappigs of vervreemdends toe te voegen aan mijn tekeningen. Door net met een andere blik tegen iets aan te kijken dwing ik de kijker, meestal kinderen, nog eens extra na te denken. Zo versterkt de illustratie het verhaal.

Meewerken aan dit mooie initiatief van Claudia samen met vormgever Amke vond ik een eer en ontzettend leuk om te doen. Het was bijzonder om illustraties voor dit boekje te maken en te denken over het beeld dat je maakt bij dit onderwerp. Ik hoop dat de tekeningen het proces en de inhoud van het boek ondersteunen en wie weet nog een keer een glimlach te voorschijn toveren. Met liefde gemaakt!

Mijn naam is Amke van Tintelen. Ik ben gevraagd om de mooie illustraties van Machteld samen te voegen tot een mooi en praktisch boek. Wat mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan dit wensenboek.